“Geef altijd het beste wat je hebt. Meer hoeft niet. Maar laat het vooral ook niet minder zijn!”

Een driedelige bijbelstudieserie over het leven door geloof of het leven vanuit je gevoel. We laten ons vaak meer leiden door onze gevoelens en (soms beschadigde) emoties dan door het geloof in God en de alles overstijgende waarheid van zijn Woord. Dit belemmert ons in onze groei naar geestelijke en emotionele volwassenheid, waardoor we niet de man of vrouw worden die we zouden kunnen zijn. Het heeft ook invloed op onze relatie met God en de mensen om ons heen en uiteindelijk ook op de bediening die Hij ons heeft toevertrouwd.

In deze serie komen o.a. de volgende vragen aan bod:

  • Hoe kunnen we door Gods genezende genade afrekenen met alles wat ons belemmert om te worden wie we zijn?
  • Hoe kunnen we het geluk dat God ons zo nadrukkelijk belooft ervaren temidden van de gebrokenheid van het leven?
  • Hoe worden we vrij van ons verleden en leren we ons uit te strekken naar de hoopvolle toekomst die God voor ons heeft voorbereid?
  • Hoe veranderen we in mensen die liefhebben, aanvaarden en vergeven zoals Gods ons liefheeft, aanvaardt en vergeeft?
  • Hoe laten we dát wat God aan unieke mogelijkheden en capaciteit in ons heeft gelegd tot bloei komen?
  • Hoe komen we tot het uiteindelijke doel van ons leven waarin we meer en meer gaan lijken op Jezus?

Vanuit het thema 'Groeien naar volwassenheid' worden de volgende subthema's behandeld:

  • Volwassen worden?! Het proces naar lichamelijke volwassenheid gaat voor de meeste mensen vanzelf. Maar om te komen tot emotionele en geestelijke volwassenheid, dat vraagt om duidelijke keuzes en inzet. Paulus schrijft in 1 Kor. 13 dat hij als volwassen mens het ‘kinderlijke’ achter zich heeft gelaten. In het Grieks wordt hier een woord gebruikt dat te maken heeft met ‘onttronen’. Volwassenheid heeft te maken met het tot je doel komen. Wat kan ons daarin belemmeren en hoe kunnen we daarmee afrekenen?
  • Leven boven je gevoel. Veel volwassen mannen en vrouwen laten zich (vaak onbewust) leiden door allerlei vaak verwrongen of beschadigde emoties. Angst, afwijzing, onzekerheid en perfectionisme doen ons vaak besluiten om in onze comfortzone te blijven, terwijl Jezus ons juist uitdaagt onze voet op het water te zetten. Bitterheid, (onterechte) boosheid en verslavingen zijn ernstige belemmeringen en beroven ons van het geluk dat er is in het leven met God. Hoe kunnen we gaan leven boven ons gevoel?
  • Onderweg naar morgen! Jezus is er helder over dat wie de hand aan de ploeg wil slaan en daarbij achterom blijft kijken, niet geschikt is voor het koninkrijk van God (Luc. 9:62). Ons leven en wie we zijn hoeft niet langer bepaald te worden door waar we vandaan komen en wat we hebben meegemaakt, maar in Christus is er een radicaal nieuw begin mogelijk. We worden bevrijd van de soms zware last van het verleden en strekken ons uit naar de hoopvolle toekomst die God voor ons heeft klaarliggen (Jer. 29:11).

Praktische informatie
Deze bijbelstudieserie kan worden gegeven op uitnodiging van een plaatselijke kerk of een (interkerkelijke) lokale organisatie. De drie avonden worden bij voorkeur tweewekelijks gegeven. Voor meer informatie over de inhoud, kosten, beschikbaarheid en overige zaken, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

© 2020 Grandia CPW - Realisatie door CommPro Automatisering
joor design